OMDAT HOESELT HET VERDIENT

DRIESEN Steven

Naam:
DRIESEN Steven
Adres:
Kasteelstraat 6
3730 Hoeselt
E-mailadres:
stevendriesen@icloud.com
Geboortedatum:
08/07/1977
Mezelf in 2 woorden:
Doelgericht en daadkrachtig

Waarom stel ik mij kandidaat voor BEST GROEN?

Ik heb actief meegewerkt om deze lijst en dit programma gestalte te geven. In dit programma staat betrokkenheid, faciliteren en ontmoeting centraal. Zoveel mogelijk actoren betrekken bij beslissingen en op die manier van Hoeselt opnieuw een baken te maken in Zuid-Limburg. Onze troeven optimaal uitspelen en verder uitwerken! 
Ik ben erg trots om deze lijst te “duwen’. Elke kandidaat draagt op zijn of haar manier bij zodat BEST GROEN een vat vol enthousiasme met goede en realiseerbare ideeën is. Ik ben ervan overtuigd dat dit elke Hoeselaar ten goede komt!

Persoonlijke informatie

Ik ben in 2000 afgestudeerd als Handelsingenieur aan UHasselt en sindsdien werkzaam in de ICT sector, meer specifiek op vlak van rapporterings en budgeteringssystemen. Sinds 2007 ben ik actief als zelfstandig consultant en werkend voor diverse bedrijven in Belgïe, Nederland en Frankrijk.  In 2008 heb ik een bijkomende master Overheidsmanagement gevolgd aan de KUL om meer inzicht en achtergrond te krijgen hoe een gemeente het best gerund wordt.
Politiek gezien heb ik reeds een zeer divers en interessant traject afgelegd.  In 2001 ben ik voorzitter geworden bij de partij NIEUW. In 2007 werd ik rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid en tot mijn aanstelling als schepen in 2011 en 2012 was ik fractievoorzitter.   Na het verdwijnen van NIEUW heb ik samen met Serge Voncken en Jos Buysmans BEST Hoeselt opgericht. Dit jaar hebben we de lokale afdeling van GROEN bij ons mogen verwelkomen.
Mijn ervaring als schepen – bevoegdheden waren milieu, afvalbeleid, toerisme, cultuur, jeugd, dierenwelzijn, ICT, ontwikkelingssamenwerking -   heeft mij doen beseffen hoe belangrijk het is dat het schepencollege (het bestuursorgaan van een gemeente) bestaat uit een team dat samen voor Hoeselt wil gaan en ook deelneemt in de uitvoering van het beleid, niet enkel aanwezigheidspolitiek en formeel beslissingen nemen.