OMDAT HOESELT HET VERDIENT

GOFFIN Jasper

Naam:
GOFFIN Jasper
Adres:
Zandkuilstraat 7A
3730 Hoeselt
E-mailadres:
jaspergoffin@hotmail.com
Geboortedatum:
02/08/1985
Mezelf in 2 woorden:
Ruimdenkend en Enthousiast

 

Ik ben Jasper Goffin, 33 jaar, geboren en getogen Hoeselaar, samenwonend met mijn liefde Hanne, trotse papa van Lia en een tweede kindje op komst. In mijn jeugd was ik lid van de jongens chiro in Hern, waarvan de laatste 6 jaar als leider. Ik verkaste gedurende 6 jaar naar Leuven voor mijn studie Geografie, en woonde daarna een tijdje in Hasselt. In 2015 werd het tijd om terug te keren naar mijn roots en bouwden we ons nest in Hoeselt centrum op de Zandkuilstraat (waar we trouwens heel graag wonen).

Mijn motivatie om in de Hoeseltse politiek te stappen? Een rotsvaste overtuiging dat er in onze gemeente een daadkrachtig beleid gevoerd moet worden. Ik moet je niet vertellen dat er veel maatschappelijke uitdagingen aankomen in de nabije toekomst. Klimaatverandering, het verlies aan biodiversiteit, een verdere digitalisering en een toenemende vergrijzing om er enkele belangrijke op te noemen. Dit zijn uitdagingen waar ook het lokale niveau - de gemeente - een antwoord op moet bieden om in de toekomst leefbaar te blijven. Initiatief hieromtrent is noodzakelijk, en volgens mij enkel mogelijk via een vooruitstrevend, toekomstgericht en professioneel bestuur.

Ik wil maar wat graag mijn steentje bijdragen. Niet aan de zijlijn toekijken, maar effectief proberen om dingen ten goede te realiseren voor àlle Hoeselaren. Onder andere dankzij mijn professionele carrière, waarin ik eerst 6 jaar aan de slag was bij de Vlaamse Overheid en nadien als projectleider bij een landschapsarchitectenbureau, merk ik dat er veel onbenutte kansen liggen in onze gemeente. Ik wil mijn expertise op het vlak van wetgeving, aanbestedingen, infrastructuur, milieu, landschap en ruimtelijke ordening volop benutten om mooie en duurzame initiatieven op te zetten.

Een project waar ik ten volle voor wil gaan, is de uitbouw van een kwalitatief en toegankelijk park rond ‘de Mot’. Dit groene pareltje is gelegen tussen de Dorpstraat, Hulsstraat en Bergweide in het centrum van Hoeselt. De site kan ontwikkeld worden als een groene long in Hoeselt met ruimte voor sport en spel, een aangename omgeving waar voor iedereen iets te beleven is en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Want Hoeselt verdient het!