OMDAT HOESELT HET VERDIENT

HEX Christiaan

Naam:
HEX Christiaan
Adres:
Droogbroekstraat 22
3730 Hoeselt
E-mailadres:
christiaan.hex@gmail.com
Geboortedatum:
11/04/1991
Mezelf in 2 woorden:
Vastberaden en vernieuwend

Waarom stel ik mij kandidaat bij BEST GROEN?

Het politieke landschap in Hoeselt is de voorbije decennia haast niet veranderd. Er gaapt al enkele jaren een kloof tussen het uitvoerend beleid en de potentie die de landelijke gemeente Hoeselt heeft. Het is tijd voor vernieuwing! De oude politieke molen waar het verdelen van zetels en ‘postjes’ op de eerste plaats komt, moet plaats maken voor frisse ideeën en  harde werkers.

6 jaar geleden nam ik als 21 jarige voor de eerste maal deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hoeselt. Op dat moment was er duidelijk een grote afstand tussen de ivorentoren van de lokale politici en de jeugd. In november 2017 kreeg ik de kans om in de gemeenteraad te zetelen namens BEST. Van dichtbij wordt duidelijk hoe projecten en budgetten telkens worden opgeschoven en hoe schepenen en burgemeester niet in staat zijn om uitvoering te geven aan hun beloftes.

Het geloof in BEST GROEN is groot! Met een sterke groep waar inspraak en democratie hoog in het vaandel gedragen wordt, kunnen wij van Hoeselt een aantrekkelijke gemeente maken!

Persoonlijk informatie

Sociaal engagement loopt als een rode draad doorheen mijn jeugdjaren. Ik heb steeds het beste van mijzelf gegeven als animator bij speelplein, als leider bij de Chiro-jongens van Hern, als financieel verantwoordelijke van het evenement Nacht der Nachten, als kortstondig kernlid van jeugdhuis X, als organisator van het evenement One More time,… En nu ook als gemeenteraadslid in Hoeselt!

Deze rode draad liep gelijktijdig met mijn studies. Na het behalen van het bachelor diploma maatschappelijk assistent, heb ik aan de KULeuven verder gestudeerd als Master in het Sociaal Beleid. Werken doe ik sedert 4 jaar in het buitengewoon secundaire onderwijs als leerlingbegeleider!