OMDAT HOESELT HET VERDIENT

LENAERTS Mit

Naam:
LENAERTS Mit
Adres:
Tommenstraat 16
3730 Hoeselt
E-mailadres:
mit.lenaerts@telenet.be
Geboortedatum:
11/07/1956
Mezelf in 2 woorden:
Open en kritisch

Waarom stel ik mij kandidaat in BEST-GROEN?

Zes jaar geleden werd ik gestimuleerd door mijn partner Peter Heller (+ 2016) om mijn betrokkenheid met Hoeselt - als voorzitter van het project Straffe Toeren in Hern - verder te zetten in de politiek.   
Als voorzitter van de partij BEST Hoeselt heb ik het politieke reilen en zeilen in Hoeselt van dichtbij kunnen opvolgen. Enigzins geschokt heb ik gemerkt dat er bijzonder veel kansen niet benut zijn  door gebrek aan initiatief en opvolging van dossiers:
  • Nog geen zaal in Hern, nochtans de enige gemeentelijke zaal in de deelgemeentes;
  • Geen enkele vooruitgang in het containerparkdossier;
  • Vertraagde en gestokte Ruimtelijke Uitvoeringsplannen omdat dossiers niet in orde zijn;
  • Zeer beperkt budget voor stoepen;
  • ....
Kortom: Hoeselt staat stil ! Vandaag lezen we dezelfde beloftes in de verkiezingsblaadjes als zes jaar geleden.
Huidig bestuur durft geen verkiezingsdebatten aan te gaan.  Bevragingen aan de bevolking worden uit de weg gegaan. Kritiek wordt weggelachen.  Respectloze antwoorden op de stemtest worden geminimimaliseerd. Noem maar op!
Ik hoop écht dat de Hoeselaar nu kiest voor een bestuur dat denkt, doet én bestuurt. Niet voor een bestuur van ijdele beloften en het paaien van de bevolking met feestjes.

Persoonlijke informatie

Ik ben afgestudeerd aan  de KUL als licentiaat in de rechten en heb een advocatenkantoor in Hoeselt.
Samen met mijn partner Peter Heller (directeur Ford Genk,overleden in 2016) woon ik sinds 2000 in Hern en werd ik een fan van Hoeselt.
Als voorzitter van GASTVRIJ HERN (onderdeel van het Straffe Toeren programma) heb ik een band gekregen met  de toenmalige schepenen Serge Voncken en Steven Driesen, bezielers van dit  initiatief en wil ik  graag samen met hen Hoeselt terug op de kaart zetten.