OMDAT HOESELT HET VERDIENT

PLESSERS-CLAESEN Mieke

Naam:
PLESSERS-CLAESEN Mieke
Adres:
Populierenstraat 6
3730 Hoeselt
E-mailadres:
claesenmieke@msn.com
Geboortedatum:
20/05/1963
Mezelf in 2 woorden:
Rechtvaardig en energiek

Waarom stel ik mij kandidaat bij BEST GROEN?

Me inzetten voor anderen zit in mijn bloed en als ik onrechtvaardigheid zie, voel ik het als mijn plicht om te reageren.  Het lijkt mij dat het huidige beleid vooral geïnteresseerd is in hun postje en weinig daadkracht toont. Onze maatschappij staat voor zoveel uitdagingen (klimaatproblemen, welzijn,..) en ik maak me daar zorgen over. Daarom wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen om van Hoeselt een duurzame, bruisende gemeente te maken en dit op een eerlijke manier met aandacht voor meer groen, veilige ruimte voor zachte weggebruikers en sociale contacten.

Omdat ik een brug ben tussen Groen, Best en CD&V werd ik lijsttrekker. Ons team bestaat uit zeer bekwame, stuk voor stuk geëngageerde Hoeselaars waarmee ik deze uitdaging durf aan te gaan.

Onze lijst is het enige alternatief voor wie een duurzaam, toekomstgericht en daadkrachtig beleid wil waar de mensen in Hoeselt gelukkig van worden.

 
Persoonlijk informatie

55 jaar, maatschappelijk assistent
Ik werk al meer dan 30 jaar voor ACV Limburg, waarvan al 28 jaar op de juridische dienst waar ik de dossiers van werknemers verdedig.

Ik ben gehuwd met Plessers Mark ( zoon van Harry Plessers (+ 2010) en Laurette Huls) en samen hebben wij 3 kinderen: Eva (29j), Thomas (27j) en Anne (21j)

Opgegroeid in Martenslinde, in een sociaal en politiek geëngageerd gezin; mijn vader, Jos Claesen is vroeger schepen geweest voor CVP in Bilzen en ik kwam ook hier in Hoeselt terecht bij een zeer sociaal geëngageerde familie. Actief zijn in het verenigingsleven is één van mijn grootste hobbies; al jaren in tal van verenigingen in Hoeselt als vrijwilliger actief:  Femma, Broederlijk Delen, harmonie, toneelvereniging, chiro,... Verder ga ik naar de yoga, lees ik graag, geniet ik van onze kampeervakanties met vrienden, en gaan Mark en ik op zondag graag wandelen, vaak hier in Hoeselt.

Als voorzitter van de GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) heb ik al een beetje kunnen proeven van het reilen en zeilen binnen een gemeente.